בכיר בעיריית תל אביב: "התוכנית שתחליף את תמ"א 38 תאושר תוך שנה וחצי עד שנתיים"
במהלך כנס תוכניות העתיד של העיר תל אביב-יפו ביוזמת מרכז הנדל"ן, התקיים דיון על עתיד ההתחדשות העירונית בעיר. עו"ד דן הלפרט: "העירייה מחזיקה אלפים שלא יוכלו לעשות התחדשות, זו הפקרה". סגן מהנדס העיר: "ת"א אלופת הארץ בהוצאת היתרים, אבל תושבים רוצים גם לישון בלילה וללכת על המדרכה". בעלי חברת רוטשטיין: "יש יותר מדי מגבלות בנייה בעיר". פולי טטרו: "כשיש בעיות מימון, פחות יזמים יכולים לעשות עסקאות"
הפאנל על עתיד ההתחדשות העירונית בתל אביב בכנס מרכז הנדל"ן (נאו מדיה)
"אני מאמין שהתכנית שתחליף את תמ"א 38 תאושר תוך שנה וחצי שנתיים. זה חשוב לעירייה, לוועדה המחוזית ולתושבים וניתן לעשות את זה", כך אמר תמיר קהילה, מנהל מחלקת התחדשות עירונית במנהל ההנדסה בעיריית תל אביב. הוא אמר זאת במהלך כנס תכניות העתיד של תל אביב ביזמת מרכז הנדל"ן ובשיתוף עיריית תל אביב, שנערך אתמול (ג') באוניברסיטת תל אביב.
הדיון בהנחיית עו"ד קרן בלחרסקי, בעלים משרד עורכי דין קרן כהן בלחרסקי ושות’, עסק באפשרויות שתציע התכנית הכוללנית החדשה לעיר עבור היזמים וכיצד צריכים בעלי הדירות להתכונן לקראת אישורה מבחינת התחדשות עירונית .
תמיר קהילה, מנהל מחלקת התחדשות עירונית במנהל ההנדסה בעיריית תל אביב, ציין: "אני מאמין שהתכנית שתחליף את תמ"א 38 תאושר תוך שנה וחצי שנתיים. זה חשוב לעירייה, לוועדה המחוזית ולתושבים וניתן לעשות את זה. כמובן שהתהליכים האלה לא תמיד צפויים ובכל אופן למרות זאת צריך לנהוג באחריות. זה הזמן הנכון להתארגן בצורה נכונה, תושבים, עורכי דין, יזמים. האחריות שלנו היא שבסוף אנשים יצליחו להוציא היתרים". לדבריו, "אנחנו מתכוונים בסוף הרבעון הראשון של 25' להגיש את התכנית לוועדה המחוזית ואני מאמין שאחרי מספר חודשים יהיה דיון להפקדה וסביר להניח שיהיו התנגדויות. בקיץ 2026 נוכל לראות תכנית או לפחות תהיה איזה ודאות להבין מה המסגרת שלה".
תמיר קהילה (נאו מדיה)
עו"ד דן הלפרט , מייסד ובעלים דן הלפרט משרד עורכי דין ונוטריון, אמר כי "עיריית תל אביב מחזיקה אלפי אנשים שלא יוכלו לעשות התחדשות עירונית בימים מטורפים בהם אנו חיים, של מלחמות, טילים ורעידות אדמה. זאת הפקרה. אמרו לי 'מה הבעיה, אז תעשו חלופת שקד'. מי שאומר את זה לתל אביבים לא מבין איפה הוא חי. אין חלופת שקד בתל אביב. נשארנו עם ואקום, עד שתכנית תא/5555 תאושר לא יתקדם שום דבר. היום אין תמ"א 38 , אין חלופת שקד ואין תכנית חליפית".
אדר' ומתכנן ערים הלל הלמן, סגן מהנדס העיר, מנהל אגף רישוי ופיקוח בניה, פירט על נקודת המבט של העירייה: "אני מקבל כמות גדולה מאוד של מיילים וסרטונים של משאיות שכמעט דורסות ילדים בדרך לבית ספר, של אירועי סכנה ובטיחות מסמרי שיער באתרי בנייה, שאתה מסתובב בהם בסוף שבוע כשאנשים סיימו את העבודה והשאירו את חומרי הבנייה והלכלוך על המדרכה, על הגדרות השבורות והמנותצות. נוסיף את נושא המדרכות והמעברים שצריכים להמשיך ולתפקד באתרי בנייה. העירייה נדרשת להתמודד עם ההיתר שהיא הוציאה באהבה ובשמחה. תל אביב אלופת הארץ בהוצאת היתרים, אבל כאשר פוגשים את התושבים שרוצים לישון בלילה ורוצים ללכת על המדרכה, הם רוצים להיות מסוגלים לתפקד לצד אתר בנייה".
רון חן, מנכ"ל ובעלים אנשי העיר מקבוצת רוטשטיין: "יש יותר מידי מגבלות בניה בתל אביב, ימי שישי אי אפשר לעבוד. כוח אדם עלה בצורה משמעותית וגם יש רגולציה. מאוד חשוב שיהיו שני פקחים ליד כל בניין וילדים יחצו בשלום וזה עולה המון כסף. הריבית כמעט שילשה את עצמה והנה הגענו לכמעט 40% אחוז עלייה. המרווחים נסגרים. זה יוצר המון בעיות. העיר תיצור מפרטים נמוכים יותר. פחות יוקרתיות וזה חבל, אבל זו התוצאה".
פולי טטרו (נאו מדיה)
יוסי חסון, מנכ"ל ומייסד קבוצת מיי טאון: "יש לנו שבעה אתרים בפעילות וביצוע + חמישה עם הודעת פינוי לדיירים. אנחנו מהיזמים היחידים שעושים שלב חיזוק ואז הריסה. יש לנו פרויקט של חיזוק בנורדאו, התחלנו את הביסוס ומצאנו יסודות שלא היו קיימים מלפני 60 שנה. מה לעשות? אמרנו נבקש ביטול חניה ואני עדיין ממתין שיכניסו אותי לוועדה לדון בטופס השינויים. באפריל אני אקבל טופס 4 על הפרויקט - לפני שהוא הגיע להיתר שינויים בוועדה. אני בונה הרבה בתל אביב, מעריך את מה שעיריית תל אביב עושה, היא מאוד מסודרת ויש לזה מחירים, אבל זה צריך להיות תהליך שצריך לייעל אותו כשיש פרויקטים בביצוע".
יוסי חסון בפאנל (נאו דמיה)
פולי טטרו, שותף מייסד טופ קפיטל מבית לידר שוקי הון: "אנחנו כמממנים תחת תכנית תא/5555 מתקשים מאוד להעניק מימון לעסקאות של קרקע כי אני לא יודע מה אני משעבד. העסקאות נסגרות במחירים תלושים מהמציאות. לכן היום מתעדפים פרויקטים עם ודאות. או שהתב"ע אושרה או שלקראת היתר או שיש היתר ביד לקראת ביצוע ומעניקים את המימון עם ערבויות חוק מכר. כשיש כאן בעיות מימון למעשה פחות יזמים יכולים לעשות עסקאות. זה מאוד מקשה עליהם פיננסית".
אלי גינזברג, מנכ"ל עזרא וביצרון: "מתוך 220 תב"עות בעיר, 28 מנוהלות על ידי עזרה וביצרון, ואנחנו אחרי בחירת יזם בשניים מהם אז יש יזמים שרוצים לעבוד בתל אביב. במכרז האחרון התחרו אצלי 13 חברות מהגדולות במשק במכרזים גדולים, לא רק בגלל ערכי הקרקע. אני ממליץ לבעלי הדירות להמשיך לקדם את המתחמים שלהם".
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות