"בשוק החופשי אתה לא יודע מתי הבן של בעל הבית יחזור מחו"ל וירצה להיכנס לדירה. אצלנו זה חוזה ל-10 שנים"

מנכ"לית "דירה להשכיר", ענבל דוד, התארחה בפודקאסט נדל"ן בראש צעיר וסיפרה כמה שוק הדיור המוסדי להשכרה בישראל מפגר אחרי המערב, למה היא לא מאמינה בלחנך את השוק, מה גורם לפרויקטים להיות כדאיים ליזמים, ומדוע הביקוש הוא ממש לא רק בת"א: "יש לנו רשימות המתנה מפה ועד הודעה חדשה"

שיתוף הכתבה
ענבל דוד, נדל"ן בראש צעיר (דורון לצטר)ענבל דוד, נדל"ן בראש צעיר (דורון לצטר)

מנכ"לית " דירה להשכיר ", ענבל דוד, התארחה בפודקאסט נדל"ן בראש צעיר. היא סיפרה לרון עוז, סמנכ״ל פיתוח עסקי ומנהל פרויקטים בחברת בזלת ישראל, על מה בעצם עושה דירה להשכיר, מדוע הגדלת היצע הדיור המוסדי להשכרה הוא צו השעה, ומדוע הביקוש לדיור להשכרה הוא לא רק במרכז הארץ וחוצה מגזרים. 

לצפייה: 

להאזנה: 

"אני מנכ"לית דירה להשכיר מזה כמעט ארבע שנים, אבל אני בחברה כמעט מאז הקמתה. לפני כן הייתי סמנכ"לית ויועצת משפטית בחברה", סיפרה דוד. "הפעילות היותר מוכרת שלנו נוגעת לקידום ופיתוח שוק מוסדי להשכרה ארוכת טווח, כמו שאנחנו רואים בכל העולם המערבי. מה שנקרא שכירות מוסדית, ואת זה אנחנו עושים בכמה כלים. נכון להיום אנחנו מקדמים כ-100 אלף יחידות דיור ברחבי ישראל, מתוכם בערך 41 אלף להשכרה ארוכת טווח".

לדברי דוד, בהשוואה למדינות מערביות אחרות, בישראל שיעורים די דומים של שיעור שוכרים מבין כלל משקי הבית. "סביב 33% ממשקי הבית בישראל שוכרים דירות, ובעולם המערבי אתה רואה מספרים דומים. במה אנחנו שונים מהמדינות הללו? ששוק השכירות המוסדי עדיין בשיעורים נמוכים לעומת מדינות אחרות ב-OECD, בישראל פחות מ-5% מכלל שוק השכירות, ויש מדינות עם 20%-30%. יש לנו לאן לשאוף ועוד עבודה קשה לפנינו".

"אני לא דוגלת בלחנך את השוק", הבהירה דוד. "אני לא אבוא ואגיד לזוג צעיר 'בואו תשכרו ואל תרכשו'. המטרה שלנו היא לא לחנך, אלא לתת את האלטרנטיבה הזו, שכאמור היא מוצר שלישי. זה לא שכירות בשוק החופשי, זו לא בעלות, זה איזשהו מוצר ביניים שצריך להציע אותו לציבור. אני בתור סטודנטית צעירה הגעתי מהפריפריה בצפון לתל אביב כדי ללמוד באוניברסיטה, ואני חושבת שבמשך שבע שנים עברתי בערך שבע דירות והם לא נראו כמו הדירות בפרויקטים שלנו ולא היו לי את התנאים והוודאות והשקט הנפשי שיש לשוכרים אצלנו בפרויקטים.

"בעצם מה שהמוצר שלנו מציע זה פרויקטים להשכרה ארוכת טווח למשך 20 שנים. השוכר הבודד או המשפחה מקבלים חוזה שכירות למשך 10 שנים. זה נשמע מבהיל, אבל הם יכולים לצאת בכל שנה. בדיוק הפוך ממאזן הכוחות שיש בשכירות בשוק החופשי, ששם אתה לא יודע מתי ייגמר חוזה השכירות, מתי הבן של בעל הבית יחזור מחו"ל וירצה להיכנס, מתי הוא ירצה לשפץ ולמכור את הדירה. אין לך שום ודאות ואתה בעצם נע ונד. יש לנו כ-40 יזמים שמקימים ומאכלסים פרויקטים של השכרה ארוכת טווח בישראל".

"לפרויקטים שלנו יש רשימות המתנה מפה ועד הודעה חדשה", אמרה דוד. "אנחנו רואים את הביקושים הגבוהים לא רק בתל אביב, רמת גן והרצליה, אלא באותה מידה בנהריה, בנוף הגליל, בכרמיאל. גם לגבי תפיסת השכירות אצל מגזרים מסוימים כמו החברה הערבית והחברה החרדית, אנחנו רואים שגם שם הביקושים מאוד גבוהים. אנחנו בהחלט רואים את צורך גורף בכל רחבי ישראל, בכל המגזרים השונים."

דוד התייחסה לנושא הכדאיות הכלכלית עבור יזמים בפרויקטים להשכרה ארוכת טווח: "נצא מנקודת הנחה שיזם בדרך כלל יעדיף למכור את הדירות, יתגלגל הלאה לפרויקט הבא ושלא תהיה עליו מעמסה מימונית ארוכה וכדומה. אז אנחנו מבינים שצריך להיות איזשהו איזון. כדי להגיע לאותה תשואה מינימלית שהיזם מצפה לה, אחת הדרכים זה הטבות מס, שקיימים בחוק עידוד השקעות הון ובפקודת מס הכנסה".


כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!

תגובות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }}{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.writer }}{{ reply.date_parsed }}
הראה עוד
תגיות:ענבל דודדירה להשכירנדל"ן בראש צעירשכירות ארוכת טווח

 
מחפש...