500 פועלים יישארו בישראל: רשות האוכלוסין חזרה בה מהכוונה להפסיק פעילותה של חברת ביצוע סינית

חברת לונגשין קונסטרקשן המעורבת בביצוע אלפי דירות בישראל, תמשיך לפעול בה לאחר שרשות האוכלוסין חזרה בה מהוראה שנתנה לפני כשנה לבטל את האישור שניתן לחברה לפעול בישראל בשל הפרות של תנאי ההעסקה שביצעה. זאת במסגרת פשרה, במסגרתה בין היתר תשלם החברה 2.5 מלש"ח לרשות האוכלוסין

שיתוף הכתבה
פועלי בניין זרים, אילוסטרציה (שאטרסטוק)פועלי בניין זרים, אילוסטרציה (שאטרסטוק)

חברת הביצוע הסינית לונגשין קונסטרקשן המעורבת בביצוען של אלפי דירות בישראל, תמשיך לפעול בישראל. זאת לאחר שרשות האוכלוסין וההגירה חזרה בה מהוראה שנתנה לפני כשנה לבטל את האישור שניתן לחברה לפעול בישראל בשל הפרות של תנאי ההעסקה שביצעה, וזאת בעקבות עתירה שהגישה החברה נגד ההחלטה.

לפני כחודש הגישו הצדדים לבית המשפט המחוזי בירושלים הודעה בדבר הסכמות שאליהן הגיעו שיאפשרו את המשך פעילות החברה בישראל, בהיקף של 500 פועלים. בעקבות ההסכמות, עתירת לונגשין קונסטרקשן נמחקה בהסכמה.

הסכם הפשרה המלא בין הצדדים 

"מבלי שאף צד מודה בטענות של משנהו וכאשר כל צד שומר על מלוא טענותיו וזכויותיו, ולצרכי פשרה בלבד, ולאור המלחמה והשלכותיה, הוסכם כי לפנים משורת הדין החלטת הממונה תשונה וניתן יהיה להאריך בשנה את ההיתר שניתן לחברה", נכתב בהודעת הצדדים. זאת בכפוף למספר תנאים: החברה תעביר לחשבון רשות האוכלוסין וההגירה (מנהל עובדים זרים) סך של 2.5 מיליון שקל, ומספר ההיתרים המקסימלי שיאושרו לחברה בשנת 2025 יעמוד על 500 היתרים – 200 פחות ממספרם כיום.

כתב אישום נגד חברת הביצוע הסינית - שנגמר בפשרה

לונגשין קונסטרקשן היא חברת ביצוע סינית הפועלת ב-7 מדינות ברחבי העולם, ומעסיקה עשרות אלפי עובדים - 700 מהם בישראל. מאז שנת 2017, ביצעה החברה קרוב ל- 25 פרויקטים של בנייה למגורים ברחבי הארץ, ובימים אלו היא בונה 15 פרויקטים, בין היתר עבור י.ח דימרי, תדהר , אחים אוזן, רמי שבירו ואחרים.

במהלך שנת 2023, הוגש נגד החברה כתב אישום בעבירות של אי-הסדרת ביטוח רפואי ואי-העמדת מגורים הולמים לחלק מעובדיה. בהמשך לכך, החליט מנכ"ל רשות האוכלוסין, לאחר שימוע, לבטל את האישור שיש לחברה להעסקת עובדים זרים, החלטה שמשמעותה המעשית היא סגירת פעילות החברה בישראל.

לאחר שבקשתה לעיון חוזר בהחלטה נענתה בשלילה, הגישה החברה עתירה לבית המשפט המחוזי בירושלים באמצעות עורכי הדין רז נזרי, נדים עבוד, נעמה זר-כבוד ומשה דה הרטוך ממשרד פירון, בטענה כי החלטת רשות האוכלוסין אינה סבירה.

בעתירתה טענה החברה כי ההחלטה על שלילת ההיתרים במקרה אינה מביאה בחשבון מנעד רחב של שיקולים חשובים ורלבנטיים כגון מצב ענף הבניה בישראל והמשמעות של גריעת 700 עובדים ממצבת כוח האדם בענף, וכן את הנסיבות המקלות של ביצוע העבירות והרף הנמוך של החומרה, ועל כן היא איננה סבירה. כן נטען כי קיימים אמצעים מידתיים יותר לענישה בנסיבות העניין, כגון העמדת קרן כספית לטובת קידום הטמעה והקפדה של ההוראות הרלבנטיות ביחס לתנאי מחיה ועבודה הולמים לעובדים זרים ובקרב הגורמים הרלבנטיים העוסקים בתחום.

הפרקליטות טענה מנגד שהחלטת מנכ"ל רשות האוכלוסין מקיימת את מבחני הסבירות והמידתיות, ועל כן ביקשה לדחות את העתירה.

ניסיון ראשוני להגעה לפשרה מחוץ לכותלי בית המשפט כשל. במסגרת הדיון שהתקיים בביהמ"ש המחוזי בירושלים, הביעה השופטת דנה כהן-לקח את עמדתה הלכאורית, כי בנסיבות העניין על פניו אין הצדקה לסגירת שערי החברה, וביקשה כי הצדדים יעדכנו אותה האם בכל זאת הצליחו להגיע להסכמות. ואם לא – היא תכתוב פסק דין.

בשיח נוסף שהתקיים עם הפרקליטות ורשות האוכלוסין, הצליחו עורכי הדין ממשרד פירון להגיע להסכמות ולפיהן החברה תשלם לרשות האוכלוסין סך של 2.5 מיליון שקלים, מספר ההיתרים המקסימלי של החברה לשנת 2025 יעמוד על 500 וההיתר להעסקת עובדים זרים יחודש.


כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!

תגובות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }}{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.writer }}{{ reply.date_parsed }}
הראה עוד
תגיות:פועלי בנייןפועלים זריםרשות האוכלוסין וההגירהענף הבנייה

 
מחפש...