משרד עורכי דין מוביל - מיסוי מקרקעין
ד"ר מ.דרוקר ושות'- משרד עורכי דין ונוטריונים
מעוניין לעשות פינוי בינוי? צור קשר עם משרד ד"ר מ.דרוקר ושות'- משרד עורכי דין ונוטריונים
פעילות משרד ד"ר מ.דרוקר ושות'- משרד עורכי דין ונוטריונים בהתחדשות העירונית
דירוגי החברה על פי מדד ההתחדשות העירונית
הקש על השנה הרצויה כדי לראות את הדירוג
הנהלת משרד ד"ר מ.דרוקר ושות'- משרד עורכי דין ונוטריונים עו"ד אורי דרוקר
שותף מנהל
עו"ד (חשבונאות) אייל צדקיהו
שותף וראש מחלקת מיסוי מקרקעין ונדל"ן
עו"ד ורו"ח ישראל מאנדל
שותף במחלקת מיסוי מקרקעין ונדל"ן
עו"ד אורי דרוקר
שותף מנהל
עו"ד (חשבונאות) אייל צדקיהו
שותף וראש מחלקת מיסוי מקרקעין ונדל"ן
עו"ד ורו"ח ישראל מאנדל
שותף במחלקת מיסוי מקרקעין ונדל"ן
אודות משרד ד"ר מ.דרוקר ושות'- משרד עורכי דין ונוטריונים
לטפל בכל שלבי העסקה, בדגש על מתן פתרונות מיסוי. משרד ד"ר מ. דרוקר ושות', אשר נוסד בשנת 1964 על ידי עו"ד ורו"ח ד"ר משה דרוקר, מוכר בקהילה העסקית והמשפטית וכן בקרב רשויות המס כמשרד "בוטיק" ייחודי, המעניק פתרונות מקצועיים ויצירתיים במגוון רחב של סוגיות מס, זאת לאחר בחינת המאפיינים הספציפיים של כל לקוח והתאמת הפתרון המיטבי עבור פעילותו העסקית.
עיקר הצוות המקצועי במשרד הוא בעל השכלה כפולה - עורכי דין ורואי חשבון. רבים מאנשי המשרד הם בכירים לשעבר ברשות המיסים. שילוב זה, בין השכלה משפטית וחשבונאית כמו גם הבנת דרך הפעולה ברשות המיסים, ממצב את המשרד כמוביל בתחום.
בהתחדשות העירונית המשרד מספק ייעוץ, היערכות ותכנון מס, לרבות עריכת אומדן של חשיפת המס הצפויה בעסקה; טיפול בקבלת אישורים מראש (Ruling-Pre) מאת רשות המיסים; וכן ייצוג בכל שלבי העסקה. בנוסף, במסגרת השירותים הניתנים על ידי המשרד, הצוות נדרש, לא אחת, לנהל מול רשויות המס הליכים משפטיים במטרה להגן על זכויות הלקוח ולמקסם את תוצאות המס עבורו.
ד"ר מ. דרוקר ושות' - התחדשות עירונית דרך עיסוק במיסוי מקרקעין ובעסקאות נדל"ן
נושא תכנון המס הוא בעל השפעה דרמטית על הכדאיות הכלכלית, במיוחד בתחום המורכב של ההתחדשות העירונית, שכן, ככלל, מדובר בעסקאות "נטו" בהן היזם הוא זה שנושא בכל ההוצאות ובתשלומי המיסים.
כאן טמון יתרונו הבולט של המשרד. כמשרד המתמחה בדיני מיסוי ובנדל"ן באה לידי ביטוי הראייה האינטגרטיבית בעסקאות השונות, בתחום ההתחדשות העירונית שבו סוגיות המס משתנות ללא הרף. צוות המשרד מטפל בכל שלבי העסקה אשר מצריכים מתן פתרונות מיסוי.
כמו כן, בתחום ההתחדשות העירונית קיימות השלכות מיסוי חשובותבנוגע להעברת זכויות בפרויקטים בין יזמים. יש חשיבות רבה גם לכניסת משקיעים לפרויקט וכן לאיחוד זכויות בין יזמים הפועלים במתחמים סמוכים במסגרת "עסקה משותפת".
לעניין זה חשוב לציין את פסק הדין פורץ הדרך בפרשת "איווגה" (בייצוג המשרד),אשר במסגרתו נקבעו הלכות תקדימיות ומרחיקות לכת לטובת יזמים.
השינויים שחלו בתחום, וכיצד הם מסייעים לכם לקדם עסקאות?
העדפת רשויות התכנון לביצוע פרויקטים של פינוי־בינוי (לעומת תמ"א 38) זוכה, בהתאמה, להעדפה גם מצד רשות המיסים. כך, נקבעו הטבות מס משמעותיות ביחס לחלופות התמורה הייחודיות אשר יזמים מחויבים להציע לאוכלוסיית הגיל השלישי ("קשישים").
זאת ועוד, הורחב הפטור ממס שבח בעסקאות פינוי־בינוי גם למי שיש בבעלותו מספר יחידות דיור באותו מתחם. כמו כן, בוטלה ההגבלה על העברת זכויות ל"קרוב" בתקופה בת 24 חודשים שקדמה להתקשרות עם היזם.
הטבת מיסוי משמעותית נוספת, בפרויקטים של התחדשות עירונית, היא האפשרות למכור במהלך תקופת הבנייה את הזכות לקבלת דירת תמורה חדשה בתור "דירת מגורים" הזכאית לפטור ממס שבח או לחישוב מס לינארי מוטב.
לצד הטבות מיסוי אלה נקבעה בחוק הוראה האוסרת, בעת מכירה עתידית של דירת התמורה החדשה - ניכוי מהשבח הריאלי של עלויות הבנייה אשר נכללו בעסקה שזכתה לפטור ייעודי (לפי פרק חמישי 4 או 5).
על רקע השינויים התכופים, המשרד נדרש תמיד לנסח ולהתאים מחדש פתרונות מיסוי לסוגיות הייחודיות בפרויקטים השונים.