שיכון ובינוי תובעת 146 מיליון שקל מאינטל: "נהגה בחוסר תום לב קיצוני ובכוחניות"
לטענת ענקית הבניה הפרה אינטל את ההסכם שנחתם בין הצדדים להקמת קמפוס הענק של חברת השבבים הבינ"ל במתחם מת"מ בחיפה. בתביעה נטען כי לא רק שהחברה לא קיבלה תשלום ראוי עבור עבודותיה, אלא שנאלצה להחזיר 30 מלש"ח לאינטל על מנת שלא תחלט ערבויות בסכום כפול. אינטל: "נשיב לטענות בבית המשפט"
מנכ"ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, על רקע הדמיית המבנה החדש של אינטל בפארק מת"ם בחיפה (רמי זרנגר, משרד מושלי אלדר אדריכלים)
חברת שיכון ובינויסולל בונה הגישה בשבוע שעבר לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה בסכום של כ-146 מיליון שקל נגד חברת אינטל ישראל. זאת, בטענה כי אינטל הפרה הסכם שחתמה עמה להקמת קמפוס המשרדים הגדול שלה במתחם מת"מ בחיפה, אשר היה צפוי לאכלס למעלה מ-2,000 עובדים. עוד טוענת החברה כי שילמה לאינטל עשרות מיליוני שקלים "בכפיה" על מנת למנוע חילוט ערבות בסכום גבוה יותר.
על פי התביעה, הפרויקט תוכנן לכלול קמפוס בשטח של 70,000 מ"ר בנוי המיועד להיות אחד ממרכזי הפיתוח החדשניים בארץ. ההסכם נחתם ביוני 2022, והיקף העבודות הוערך ב-530 מיליון שקל, לצד 77 מיליון שקל נוספים שיועדו לאדריכלות ועיצוב פנים, ו-5.3 מיליון שקל נוספים לקבלני המשנה. התשלום אמור היה להתבצע בהתאם לאבני דרך, כאשר אינטל שילמה בפועל סכום של 76.3 מיליון שקל.
לתביעה המלאה שהגישה שיכון ובינוי
לטענת שיכון ובינוי , בנובמבר 2022, כחצי שנה לאחר החתימה, הודיעה אינטל באופן בלתי צפוי על כוונתה להפסיק את הפרויקט בשל "שינויים בתנאי השוק" לאור הקיצוצים שנקטה החברה העולמית ובעקבותיה החברה בישראל. כשבועיים לאחר מכן, החברות הסכימו כי היציאה מההסכם תיעשה לאחר השלמת חניון העובדים. בהמשך, דרשה אינטל לתמחר את עלויות החניון לפי מצב הבנייה בפועל, כאשר לטענת שיכון ובינוי זו התעלמה מההשקעות הכוללות של שיכון ובינוי ומהנזקים שנגרמו לה בעקבות הפסקת החוזה.
במרץ 2023, במהלך המגעים בין הצדדים, הודיעה אינטל לשיכון ובינוי על הפסקת העבודות לצמיתות, בעוד שבניית החניון הייתה בעיצומה ולאחר שגייסה קבלן אחר. שתי החברות לא הגיעו להסכמות לגבי הכספים המגיעים לשיכון ובינוי. לפי כתב התביעה, "אינטל לא התכוונה להפסיק את בניית הקמפוס אלא רק להוזיל את עלויותיו בדרך של החלפת חברת הקבלן - שיכון ובינוי - בקבלן אחר".
שיכון ובינוי טוענת כי אינטל הפרה את ההסכם עמה, וסרבה לשלם לה את החשבון הסופי שהוגש על סך של 192 מיליון שקל בגין השלמת אבני הדרך, וכן על חריגות ונזקים בעקבות הפרת החוזה. אינטל מנגד טענה שהתשלומים ששולמו לשיכון ובינוי כנגד אבני הדרך היו מקדמה, ודרשה משיכון ובינוי כי תחזיר לה 48 מיליון שקלים מתוך 77 מיליון השקלים שכבר שילמה לה עבור אבן הדרך הראשונה. אינטל אף הודיעה לחברה כי אם לא ישולם לה סכום זה, תשקול לפעול לחילוט ערבות הביצוע ששיכון ובינוי הפקידה בידה, בסך של כ-66 מיליון שקל. לבסוף נאלצה שיכון ובינוי לשלם לאינטל 30 מיליון שקל כדי למנוע חילוט ערבות ביצוע בסכום של 66 מיליון שקל.
לטענת שיכון ובינוי , אינטל פעלה בניגוד לקוד האתי שלה עצמה, שהיווה חלק מההסכם, ונקטה אמצעים שקריים כדי להוציא אותה מהפרויקט ולחסוך כספים על חשבונה. "הנתבעת הגדילה לעשות כאשר נהגה בחוסר תום לב קיצוני כלפי התובעת, בכוחניות ובאופן המנוגד לקוד האתי של הנתבעת עצמה כאשר סירבה לשלם לתובעת את הכספים המגיעים לה לפי ההסכם ואף דרשה כספים מהתובעת בטענה כי אלו שולמו ביתר (טענה מופרכת וכוזבת)".
התביעה הוגשה באמצעות עורכי הדין אלי כהן, ניר קידר והראל לייבוביץ-שליו. אינטל טרם הגישה כתב הגנה.
אינטל מסרה בתגובה: "אינטל אינה נוהגת לדון בתהליכים משפטיים בתקשורת, ותשיב לטענות במסגרת ההליך המשפטי".
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות