בין תל ברוך לחוף הצוק: טיילת חדשה נפתחה בתל אביב אחרי עשור של עבודות
הטיילת ממוקמת בין חוף תל ברוך מדרום לבין חוף הצוק מצפון ומהווה את המקטע החסר המקשר את רצף הטיילת החופית מבת ים עד הרצליה. היא כוללת גם רחבות תצפית מוצלות, פינות ישיבה לשקיעה ושביל אופניים
הטיילת החדשה באזור תל ברוך בתל אביב (יותם מונק)
לאחר כעשר שנים של השקעה, נפתחה השבוע לציבור טיילת חדשה בתל אביב, בין חוף תל ברוך מדרום לבין חוף הצוק מצפון באורך כשני קילומטרים, והיא מהווה את המקטע החסר המקשר את רצף הטיילת החופית מבת ים ועד הרצליה.
היום (ד') יתקיים במעמד ראש העירייה, רון חולדאי, טקס חנוכת הטיילת החדשה.
טיילת הפארק החופי היא השלב הראשון והמוכן של הפארק החופי - פארק טבע בן 500 דונם שמאפשר לציבור גישה לרכס כורכר חופי מרשים, מעניק חוויה של תצפית לקו החוף ומפגש עם צמחייה ועם בעלי חיים מקומיים.
פיתוח הטיילת כלל עבודות לשיקום השטח, בהן שימור ערכי טבע ואתרי קינון; והצבת אמצעים חדשניים ואקולוגיים של הנדסה סביבתית לצמצום סחיפות קרקע, ייצוב הוואדיות ולהעשרה בצמחיה מקומית מגוונת. בימים אלה שוקדים בעירייה גם על הקמת מרכז מבקרים, שיוקם על שטח ששימש בעבר כבסיס צבאי.
הטיילת החדשה באזור תל ברוך בתל אביב (יותם מונק)
הטיילת היא מבטון לאורך המצוק עם פינות ישיבה לאורכה וכוללת גם רחבות תצפית מוצלות להתכנסות ושהייה, פינות ישיבה לשקיעה, פרטי עץ להשתלבות בנוף הטבעי ולעמידות מרבית מול נזקי הים, עמודי תאורה נמוכים לצד טיילת הולכי הרגל ושביל אופניים באורך שני קילומטרים.
בנוסף כולל הפרויקט כ-300 עצים מקומיים שמותאמים לאקלים של הקו הראשון ים שנשתלו בתוך קרקע טבעית. נטיעות העצים תוכננו לקליטה מיטבית של העצים בתנאיי האקלים הקשים של רסס ים מלוח, רוח ושמש. כלל העצים ניטעו במקבצים ונעשה שימוש בעצים בוגרים להבטחת מופע מהיר ככל הניתן של עצים גדולים.
הטיילת החדשה באזור תל ברוך בתל אביב (יותם מונק)
את תהליך בניית ושיקום הפארק החלה עיריית תל אביב-יפו לפני כעשור, בביצוע תסקיר השפעה על הסביבה שכלל סקרים סביבתיים נרחבים – סקר אקולוגי, סקר גיאולוגי וסקר הסביבה ימית. בהמשך בוצע איסוף זרעים וגיאופיטים אשר נשמרו במשתלה לשימוש חוזר. הקמת הפארק נעשתה בשילוב של צוות אקולוגים בתכנון המפורט לביצוע, על מנת להבטיח שמירה על השיקולים הסביבתיים.
עבודות העפר תוכננו להטיית מי הנגר לכיוון מזרח, כדי להפחית למינימום את זרימת המים אל מדרון המצוק ולמנוע סחף קרקע והתחתרות של הוואדיות. בנוסף, בשני אזורים נמוכים בוצע תיעול תת-קרקעי המזרים את המים לכיוון מזרח, כדי למנוע הזרמת מים משמעותית אל הוואדיות. הטיילת כולה מונגשת לנכים באמצעות שביל רציף, עם קיצורי דרך במדרגות.
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות