הוועדה המחוזית מחוז מרכז הפקידה את תוכנית המתאר לאזור התעשייה החדש רג"מ
לאחר עשרים שנים של מחלוקות בין הרשויות המקומיות, אזור התעשייה רג"מ מתחיל לקרום עור וגידים, כאשר הוועדה המחוזית מחוז מרכז בראשותה של עו"ד שירה ברנד הפקידה את תוכנית המתאר
שירה ברנד, יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז מרכז (ניב קנטור)
עשרים שנות דיונים ומחלוקות באו לקיצן לאחר שהוועדה המחוזית מחוז מרכז של מינהל התכנון בראשות שירה ברנד, הפקידה את תוכנית המתאר המקומית של אזור התעשייה רג"מ. היוזמה להקמת אזור התעשייה החלה כבר בשנות ה-90, אלא שהעובדה שהקרבה המוניציפלית של השטח לשלושה רשויות שונות, עכבה את התכנון עד כה בשל מחלוקת בין הרשויות על אופן חלוקת הרווחים במתחם.
לעיון בפרטי התוכנית לחץ כאן
השטח שעליו יקום אזור התעשייה החדש ממוקם בסמיכות לעיר רמלה ולעיר לוד, מצפון לאתר מפעל נשר וממערב לכביש מס' 1 בין מחלף גזר שבמזרח ונחל איילון במערב. מבחינה מוניציפלית המתחם נמצא בשטחי המועצה המקומית גזר, המועצה המקומית חבל מודיעין וכן העיר רמלה, בשל כך אזור התעשייה קרוי רג"מ- ראשי התיבות של הרשויות השותפות במתחם.
הקרקעות במתחם שייכות לרשות מקרקעי ישראל. כבר בשנת 2010 הודיעהרשות מקרקעי ישראל על מימוש תוכנית רג"מ 3000, אלא שכאמור, המחלוקות סביב חלוקת הרווחים באזור התעשייה עכבו את ההליכים התכנוניים של אזור התעשייה. לאחר שהרשויות הגיעו להבנות על חלוקת הרווחים מהארנונה, הליך התכנון הואץ, ביוני האחרון הוועדה המחוזית אשרה להפקדה את התוכנית, כעת, הוועדה הפקידה באופן סופי את התוכנית.
על פי הסיכום שהושג בין ראשי הרשויות, חלוקת הרווחים מהארנונה שתגבה באזור התעשייה שיוקם, יחולק באופן הבא: עיריית רמלה 50%, המועצה המקומית גזר 40% והמועצה המקומית חבל מודיעין 10%, הצפי להכנסות מהארנונה הוא כ-300 מיליון שקלים בכל שנה שיחולק לפי חלוקת האחוזים האמורים בין הרשויות. אזור התעשייה צפוי לספק עבודה לכ-30 אלף עובדים תושבי האזור.
שטח אזור התעשייה המיועד הינו 1,400 דונם שמתוכן 1,350,000 מ"ר הוא שטח המיועד לבנייה. לפי הודעת רמ"י בפרסום אודות מימוש התוכנית, ערך ההשקעות בפיתוח הציבורי מוערכות בכחצי מיליארד שקלים. במקביל, רמ"י תוציא לשיווק את המתחמים השונים באזור התעשייה, שיווקים שצפויים להניב מיליארדים לקופת המדינה.
מעיון בפרטי התוכנית, ניתן לראות את מגוון השימושים שאזור התעשייה עומד להציע. בין היתר, ניתן למנות את הדברים הבאים, א. הקמת תחנת רכבת ב. פיתוח פארק לאורך נחל גזר והסדרת הנחל, ג. הקמת מרכז תחבורה בין עירוני, ד. הקמת שטחי תעסוקה, משרדים, מסחר ושטחים לאחסנה ולוגיסטיקה, ה. הקמת 250 חדרי מלון, ה. מעברי דרך, שבילי אופניים, ועוד שימושים רבים המפורטים בתוכנית המלאה.
כעת, נותר להמתין לשלבים הבאים, שיווק הקרקעות של רמ"י, הפיתוח הסביבתי של אזור התעשייה, ועוד מספר שלבים תכנוניים הכרחיים, בתקווה שהפרויקט שסבל עד כה משורת עיכובים, תתקדם כעת בקצב מהיר יותר לטובת תושבי האזור כולו.
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות