כבר לא מילת גנאי: ממערכת חשמל חכם ועד אסלה תלויה - "דירות הקבלן" עברו מהפכה

"דירת הקבלן", שנחשבה עד לא מזמן שם קוד למטבח בסיסי ומרצפות וברזים מהזולים שבנמצא, עברה שדרוג. במסגרת המלחמה על כל לקוח, את מקומם של המטבחים ואביזרי הסניטריה הזולים החליפו מותגים מגרמניה ואיטליה, הדלתות והידיות הפכו מעוצבות, ובחניה תמתין לכם עמדת טעינה. יזם: "מבחינתי כשדייר מבקש היום לשדרג - צריך לבדוק למה"

שיתוף הכתבה
דירה בפרוייקט של י.ד ברזאני בקריית ענבים (הדמייה: 3Division)דירה בפרוייקט של י.ד ברזאני בקריית ענבים (הדמייה: 3Division)

דירות קבלן הן לרוב שם נרדף לדירות בעלות מפרט מינימלי. יש בהן כל מה שצריך, אך ברמה בסיסית: אריחים לא יקרים, המטבח מינימלי ואביזרי הסניטריה יהיו ברמת האיכות והעיצוב הפשוטה ביותר. מי שירצה יותר – מוזמן לשדרג על חשבונו.

אלא שבשנתיים האחרונות, בהן מכירת הדירות הפכה למאתגרת על רקע עליית הריבית והמיתון, הבינו הקבלנים כי במסגרת המלחמה על ליבו וכספו של הלקוח – גם המפרט המוצע הוא כלי חשוב. בהתאם לכך עלתה משמעותית רמת המפרט של דירות הקבלן , הרבה מעבר למינימום. אלמנטים שבעבר שודרגו על חשבון הדיירים, היום ניתנים להם כסטנדרט על ידי הקבלן: אריחים גדולים, מערכות מיזוג משוכללות, אסלות תלויות, תריסים חשמליים, מערכות חכמות. גם עמדת טעינה חשמלית לרכבים בחניון כבר הפכה בחלק מהמקרים לאלמנט שכלול במחיר.

"בעבר 'דירות קבלן' היה ביטוי מגונה, אבל היום זה משהו שאפשר לחיות איתו יופי", אומר רוני כהן, מנכ"ל חברת שיווק הנדל"ן אלדר. "לפני 20 שנה, למשל, לא כל החברות נתנו מזגן בדירות. היום לא רק שנותנים מזגן מיני מרכזי כסטנדרט, אלא בהרבה מקרים נותנים מערכת VRF  (המאפשרת להפעיל את המזגן רק בחללים מסויימים ובכך לחסוך בחשמל, ה"מ). זה ממשיך לגודל האריחים, שהם כיום הרבה יותר גדולים, ואפשר לראות היום לא רק בפרויקטים יוקרתיים, אלא גם בפרויקטים עממיים".

כהן ממשיך לתריסים: "אם פעם הקבלנים לא נתנו כלל תריס חשמלי, ואחר כך נתנו תריס חשמלי רק בסלון, הרי שכיום הסטנדרט הוא תריסים חשמליים בכל הבית. אותו דבר עם המרפסות: לא רק שכיום לכל דירה יש מרפסת, אלא שהיא ממש משמשת לאירוח – רחוק מאוד מ'מרפסת עישון' שנתנו בעבר. לגבי ממד"ים – אלה סופקו בעבר רק עם דלת פלדה לא נוחה לסגירה. כיום הקבלן במקרים רבים מספק גם דלת עץ בנוסף".

דירה בפרוייקט קאי-מה של יובלים (הדמיה: 3 Division)דירה בפרוייקט קאי-מה של יובלים (הדמיה: 3 Division)


ואם כל זה לא מספיק, מתאר כהן אלמנטים נוספים שבעבר נחשבו למותרות של ממש: "מערכות חשמל חכם, למשל, מוצאים היום גם בדירות קבלן. בחדרי המקלחת והשירותים אסלה תלויה, שנחשבה בעבר לאלמנט יוקרתי, היא כיום סטנדרט, ובחלק מהפרויקטים מוסיפים מקלחונים. גם בתחום המטבחים חלה התקדמות ורוב הפרויקטים מספקים מטבחים מאוד ראויים".

כהן מציין כי בשנים האחרונות נכנסו לדירות קבלן גם סגמנטים של בנייה ירוקה, "אם כי לא מספיק", לדבריו. "יש פרויקטים שמספקים מאווררי תקרה, חסכמים בברזים, בידוד ברמה גבוהה, ופינוי אשפה פנאומטי (תת קרקעי). את הדברים האלה אפשר לראות לא רק בפרוייקטי יוקרה, אלא גם בשכונות כמו כפר סבא הירוקה או יבנה הירוקה".

מותגי יוקרה במטבח ובמקלחת

לדברי דרור אוהב ציון, בעלים ומנכ"ל של חברת שיווק הנדל"ן דרא, המפרטים עולים כל הזמן: "אם ברזי פרח היו הסטנדרט, הרי שכיום הסטנדרט הוא ברזים מהקיר. מזגן מיני מרכזי זה המינימום שבמינימום, ובמטבחים אפשר לראות בדירות קבלן מטבחי סמל ומטבחים גרמניים, ובמקרים מסוימים, למשל בדירות בתל אביב ובירושלים, גם מטבחים של בולטהאופ (bulthaup). המותגים מגיעים גם לחדרי המקלחת, כמו אביזרי סניטריה של Grohe, ובמקרים מסויים קבלנים יספקו מערכות של בית חכם".

אם יורדים ללובאי הבניינים, הרי שככל שהם יותר גבוהים הרי זה משובח, וגובה התקרה עלה גם בדירות עצמן ולעיתים לדברי אוהב ציון, מגיע לגובה של 4 ואף 4.5 מטר. הדלתות גם הן עלו רמה, ובחלק מהפרוייקטים ניתנות כיום כסטנדרט דלתות קו אפס (דלתות בקו הקיר, ללא משקופים, ה"מ), בצבע וטריקה שקטה.

מאיה דונרשטיין יתיר, סמנכ"לית השיווק של רב בריח: "אנו מזהים כיום עלייה לגובה של הדלתות. אם בעבר הדלתות היו בגובה סטנדרטי של 2.05 מטר, מפורמייקה ועם ידית רגילה, כיום הביקוש הוא לפתחים גבוהים יותר עד לגובה של 2.20 מטר, שיוצר מראה יוקרתי ומרשים. בנוסף, הקבלנים בוחרים להשקיע בדלתות פנים בקולקציות יוקרה בעיצובים שונים, בין היתר דלת קו אפס ואם יש בפרויקט אדריכל נחשב, הוא מייצר עיצובים אינדיבידואלים לאותו פרויקט"

לדברי מאיה דונרשטיין יתיר, סמנכ"לית השיווק של קבוצת רב-בריח, המספקת דלתות כניסה ופנים מעוצבות ומוצרי נעילה, הסטנדרט בפרויקטים נדל"ניים בכל הנוגע לדלתות עלה משמעותית -  הן ברמה העיצובית והן ברמת האיכות. "כמעט בכל הפרויקטים מדרג בינוני ומעלה מספקים כיום דלתות כניסה חכמות כחלק ממפרט הקבלן . זו דלת מעוצבת עם מנעול חכם אינטגרלי חבוי, שמאפשרת פתיחה ונעילה חכמה באמצעות אפליקציה, טביעת אצבע או קודן". באשר לדלתות פנים, לדבריה, רוב הקבלנים כבר מספקים כסטנדרט דלתות בגמר צבע וידיות משודרגות.

כל אלה נכונים לשוק הדירות הסטנדרטי. בשוק דירות היוקרה, אומרת דונרשטיין יתיר, כבר חלה השתוללות של ממש. "אנו מזהים כיום שלושה טרנדים עיקריים בתחום. אחד - עלייה לגובה של הדלתות. אם בעבר הדלתות היו בגובה סטנדרטי של 2.05 מטר, מפורמייקה ועם ידית רגילה, כיום הביקוש הוא לפתחים גבוהים יותר עד לגובה של 2.20 מטר, שיוצר מראה יוקרתי ומרשים. בנוסף, הקבלנים בוחרים להשקיע בדלתות פנים בקולקציות יוקרה בעיצובים שונים, בין היתר דלת קו אפס ואם יש בפרויקט אדריכל נחשב, הוא מייצר עיצובים אינדיבידואלים לאותו פרויקט, למשל, דלתות פנים שעוצבו במיוחד לפרויקט אקסצ'יינג' של אזורים.

עיצוב דירה של י. ד. ברזאני (3 Division)עיצוב דירה של י. ד. ברזאני (3 Division)


"עוד טרנד, הוא ידיות בעיצוב מהודר. בפרוייקטי יוקרה, במקום ידית פשוטה וסטנדרטית, מתייחסים לידית כ'תכשיט של הדלת'  ונותנים ידיות איטלקיות שחורות, צבועות זהב, שחור מוברש, אפורות. גם דלתות הלובי תופסות שטח פנים גדול, ולכן הקבלנים מבינים שהן חייבות להיות מעוצבות ומרשימות".

"כשדייר משדרג - אנחנו בודקים למה"

יונתן אזר, סמנכ"ל התחדשות עירונית ב-י.ד. ברזאני, מודה שכדי לייצר אטרקטיביות בקרב רוכשים פוטנציאליים, "חייבים לשים מפרטים ברמה גבוהה. למשל, כל מה שקשור לבית חכם ובנייה ירוקה: אם פעם נהגו לתת הכנה לטעינת רכב חשמלי, היום נותנים גם את התשתית. ואם פעם נתנו דוד חשמל, כיום בלא מעט פרוייקטים נותנים הכנה לפאנלים סולאריים".

בכל מה שנוגע לחלונות, אומר אזר כי מאחר שרבים מהפרויקטים הם בעירוב שימושים, הקבלנים מספקים חלונות בעלות זכוכית כפולה. תריס חשמל זה היום אלמנט בסיסי, והיום יש כבר מה שנקרא תריסי אור, שמשאירים את הדירה מוארת גם כשהתריס סגור. מבחינת חלל הדירה, לדבריו, התכנון כולל גם התאמה למיקום פינת עבודה, ובכל מקרה, החברה מעניקה לרוכשים 8-10 שעות ליווי של מעצב/ת, לצורך התאמת הדירה לצרכיהם.

דרור אוהב ציון, בעלים ומנכ"ל של חברת שיווק הנדל"ן דרא, המפרטים עולים כל הזמן: "אם ברזי פרח היו הסטנדרט, הרי שכיום הסטנדרט הוא ברזים מהקיר. מזגן מיני מרכזי זה המינימום שבמינימום, ובמטבחים אפשר לראות בדירות קבלן מטבחי סמל ומטבחים גרמניים, ובמקרים מסוימים, למשל בדירות בתל אביב ובירושלים, גם מטבחים של בולטהאופ (bulthaup). המותגים מגיעים גם לחדרי המקלחת, כמו אביזרי סניטריה של Grohe, ובמקרים מסויים קבלנים יספקו מערכות של בית חכם".


ערן אדרי, מנהל יזמי בקבוצת יובלים , המקימה כעת את פרוייקט KAI-MA  הסמוך לצומת סביון – פרוייקט פינוי-בינוי של 700 יחידות דיור ב-8 מגדלים, המתפרס על שטח של כ-17 דונם,  אומר שמבחינתם, "אם דייר בחר מתוך מה שהצענו לו ולא שדרג, זו הצלחה". עוד כדי כך שכאשר דייר משדרג, הוא אומר, "אנחנו בודקים למה".

אדרי מסביר, שבפרוייקט האמור, מאחר שמדובר ב-700 דירות, הרי שלחברה יש כוח מיקוח מול הספקים, וזה מאפשר לה להציע לדיירים לא רק מבחר של ספקים ומבחר דגמים, אלא גם מפרט ברמה גבוהה. כך למשל, הוא מדגים, "בכל מה שנוגע למיזוג, הצלחנו לשדרג את המערכת בדור שלם, ולספק את המזגן הכי מתקדם, שצריכת החשמל שלו מינימלית".

היקף הפרויקט איפשר להם גם לספק אביזרי סניטריה ברמה גבוהה – אסלות, חיפויים, ברזים, וארונות. "ככל שאנו משקיעים יותר בדירה", הוא אומר, "כך הרצון לשדרג פוחת". עוד לדבריו, בתל אביב יש צורך לתת סטנדרט גבוה יותר בדירות, בהשוואה למקומות אחרים, כי בסופו של דבר, "כשמישהו קונה דירה במחיר של 95-100 אלף שקל למ"ר, הוא רוצה לקבל את הכי טוב".


כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!

תגובות

  • נא לשלוח הודעה מכבדת

תגיות:שיווק דירותרוני כהןדרור אוהב ציוןמאיה דונרשטיין יתיריונתן אזריובליםמפרט טכני לדירה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב