ההמתנה השתלמה: פרויקט הפינוי-בינוי ביבנה היה תקוע 12 שנה, אך לבסוף הדיירים קיבלו תמורה חלומית
הפרויקט בנאות בן גוריון סבל מתסבוכות ועיכובים, כולל מאבק דיירים להשתחרר מהסכם קודם עם צים-בהרי, והשבוע השיגה קב' אהרוני את הרוב הדרוש. במסגרת ההסכם צפוי כל דייר לזכות בכ-40 מ"ר תוספת שטח כולל מרפסת, חניה ומחסן, או לקבל את שווי דירת התמורה במזומן
האלון 6-8 יבנה (דורית פינקלשטיין)
לאחר 12 שנים שבהם הפרויקט היה תקוע, השבוע הושג הרוב הדרוש לקידומו של פרוייקט פינוי-בינוי ברחוב האלון 6-8 בשכונת נאות בן גוריון ביבנה. הפרויקט, שמחזיק בתב"ע מאושרת, כולל הריסה של 2 בניינים בני שתי קומות המכילים 24 יח"ד, ובמקומן ייבנו שני מגדלים חדשים וסה"כ 120 יח"ד חדשות. מדובר על מכפיל גבוה של 5, כלומר – על כל דירה ישנה ייבנו 5 דירות חדשות. המכפיל הגבוה מאפשר לדיירים גם תמורה יוצאת דופן - תוספת של כ-40 מ"ר לדירתם הישנה, לצד מרפסת, חניה ומחסן. עוד הוסכם כי מי מבין הדיירים שיהיה מעוניין בכך, יוכל לקבל במקום הדירה את שוויה במזומן.
את הפרויקט במקורו יזמה עוד בשנת 2012 חברת בהרי-פלוטקין שלימים הפכה להיות צים-בהרי. אולם בחלוף 7 שנים, בשנת 2019, נוצר משבר קשה בין הדיירים ליזמים לאחר שהתגלו תמורות לא שוויוניות בין בעלי הדירות. באותה שנה הוקמה מנהלת דיירים שפעלה להשתחרר מההסכם עם חברת בהרי-פלוטקין. בהמשך פנו דיירי הבניין למכרז יזמים חדש, בליווי עו"ד טל גרשטיין, המתמחה בליווי דיירים בהתחדשות עירונית ממשרד עוה"ד גרשטיין-סהר.
לפני כשנה נבחרה קבוצת אהרוני ייזום והשקעות להחליף את היזמים הקודמים, ללא תביעות הדדיות, ואמש (יום ראשון) הושג הרוב הדרוש לקידום הפרויקט התקוע וזאת לאחר חתימת יותר מ-83% מבעלי הדירות.
רחוב האלון בשכונת רמות ויצמן נמצא בצפון-מזרח יבנה ומחולק לשבעה מתחמים המיועדים לפינוי-בינוי, הכוללים יחד 166 דירות ישנות בבניינים של שתי קומות על פי רוב. את התכנית במתחם, ששטחו כ-63 דונמים, יזמה הרשות המקומית עוד בתקופתו של ראש העיר דאז, צבי גוב ארי. התכנית קיבלה לראשונה תוקף בנובמבר 2007 ומאפשרת סך-הכל בניית 1,008 יח"ד בבינוי של 12-15 קומות. לאחר גלגולים שונים האריכה העירייה ב-2016 את תוקף התכנית ובשנים האחרונות מקודמים ברחוב מספר פרויקטים.
עו"ד טל גרשטיין (ענר גרין)
עו"ד גרשטיין מסר: "הפרויקט ברחוב אלון ביבנה מוכיח שאפשר לחלץ פרויקטים של פינוי-בינוי, שתקועים לאורך שנים ממושכות, לרבות בשל מחלוקות תכנוניות וקנייניות מול יזמים. חברי מינהלת הפרויקט דאגו ליצור מנגנון של תמורות על-בסיס שוויון ושקיפות בין כל בעלי הזכויות, מה שיצר את התנאים לקדם הליך מחודש כולל בחירת יזם חדש ולהשגת הרוב הדרוש למימוש ההתחדשות העירונית במתחם. בסופו של דבר, הצלחנו לחלץ פרויקט שהיה כמעט אבוד ולהבטיח לדיירים תמורות מאוד גבוהות, כולל היכולת לבחור בין חלופות התמורות".
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות