"את אפל וגוגל לא מעניין שיש כאן מלחמה, הם דורשים את הבניין בזמן. כל תקלה באתר מדווחת למנכ"ל"

את הדברים אמר רונן גינזבורג, מנכ"ל קבוצת דניה, במפגש מקצועי שערך מרכז הנדל"ן לסמנכ"לי הנדסה של החברות המובילות בענף בקמפוס של גב-ים בהרצליה פיתוח, שכלל סיור בקמפוס של אפל, לו מתווסף בימים אלו מגדל בן 30 קומות עם תוספת של 43,000 מ"ר

שיתוף הכתבה
הדמיית בניין אפל החדש בהרצליה פיתוח (אבנר ישר אדריכלים)הדמיית בניין אפל החדש בהרצליה פיתוח (אבנר ישר אדריכלים)

"את גוגל ואפל לא מעניינת המלחמה, מבחינתם צריך לעמוד בלוחות הזמנים". כך אמר היום (א') רונן גינזבורג, מנכ"ל קבוצת דניה במפגש מקצועי שערך מרכז הנדל"ן לסמנכ"לי הנדסה של החברות המובילות בענף הבניה. המפגש התקיים בקמפוס של חברת גב-ים באזור התעסוקה של הרצליה פיתוח, וכלל סיור בקמפוס של ענקית הטכנולוגיה "אפל" במקום. לדבריו, גישה שכזו מפעילה החברה גם כלפי עובדיה בישראל. "אם יש צ'יפ שאמור להיות מפותח במועד X אז זה מה שיקרה. לא מעניינת אותן לא המלחמה, ולא שחצי מהעובדים במילואים. אם המוצר לא יוצא בזמן מבחינתו אפשר לבטל את כל המחלקה".

כיום מבצעת דניה סיבוס עבור גב ים היזמית פרויקט הנדסי מורכב, במסגרתו מתווסף מגדל משרדים בן 30 קומות ו-40,000 מ"ר למתחם הקיים של אפל, שכיום כולל 60,000  מ"ר בנוי. עוד השתתפו באירוע דוברים מטעם דוד מהנדסים , אחים מרגולין הנדסה וייעוץ, וחברת מוצרי הבנייה איטונג.

גינזבורג התייחס בהרצאתו גם למגדל TOHA2 שגם אותו החברה בונה, כאשר במקרה הזה מזמין המגדל הסופי היא ענקית הטכנולוגיה גוגל:  "toha 2 הוא בניין ברמה גבוהה, בלבל של יצירות כמו הבורג' חליפה ורבי קומות משמעותיים מעל 300 מטר, וזה משליך גם בביצוע וההתארגנות. דניה בשנים האחרונות התמחתה בביצוע של רבי קומות, אבל בניין של מעל 300 מטר זה שונה".

"התמחנו ברבי קומות, אבל בניין של מעל 300 מטר זה שונה". רונן גינזבורג, מנכ"ל קבוצת דניה במפגש שערך מרכז הנדל"ן (מרכז הנדל"I) "התמחנו ברבי קומות, אבל בניין של מעל 300 מטר זה שונה". רונן גינזבורג, מנכ"ל קבוצת דניה במפגש שערך מרכז הנדל"ן (מרכז הנדל"I)

גינזבורג התייחס לאחד האתגרים המורכבים ביותר בכל הקשור לבניית מגדלים בגוש דן – בנייה במים. "במגדל הספירלה המזמין התעקש לבנות חניונים מתחת לבניין, וזה עלה לו בשלוש שנים בגלל חדירה של מים. שיטת "Top Down" (בנייה לעומק ללא שימוש בעוגנים, דנ"ק) הפכה נפוצה, אבל ההמלצה שלי לכם – עשו הכל כדי להימנע ממנה, כי המשמעות שלה היא עיכובים והרבה מאד כסף. וגם חשוב כמובן באיזה קבלן אתם בוחרים. במקרה של Toha לדבריו, המכשול נעקף חלקית שכן החניון לא תוכנן ישירות מתחת למגדל, וכך היה ניתן להתקדם בבניית המגדל והחניון במקביל. "המזמין פה עשה בשכל. הוא אמר – 'אני אוותר על חניות מתחת למגדל ואת המגדל אבנה על רפסודה'".

לדברי גינזבורג, "הבעייתיות וגם היתרון בפרויקטים מהסוג הזה, זה שיש מזמין סופי: גוגל ואפל. החברות האלו החליטו להשקיע במרכזים שיעסיקו אלפי מהנדסים ישראלים, ואלו פרויקטים בעלי חשיבות לאומית שישפיעו על הכלכלה ברמה הארצית וגם על הכלכלה ברמה העולמית. אפל וגוגל ישלשו את עצמן בישראל. אנחנו בסיפור הזה הפועלים השחורים. אבל אלו חוזים של מיליארדים, חוזים ארוכי טווח, ואנחנו מחויבים לייצר לחברות האלו את הפרויקט בלוחות זמנים שהתחייבנו להם והמזמין מוכן לעשות הרבה יותר מהרגיל. כל אירוע מדווח. מנכ"ל אפל כמעט עצר את העבודות כי כלי עבודה נתן מכה לזכוכית באתר. גם הבטיחות שהחברות דורשות זה ברמה הכי גבוהה, הן לא יקבלו תאונות באתר".

"עמידות של 3 שעות באש" 

אמיר אלפרוביץ', בעלים ומנכ"ל משותף באחים מרגולין הנדסה וייעוץ, סיפר על אתגרי הדיפון של המגדל שנבנה בקמפוס קיים: "מדובר במגדל בן 32 קומות בקמפוס קיים, לצורך זה נהרס אגף מרקמי וחלק מארבעה  מרתפים. נערכו הכנות להריסה, ביצוע עבודת ביסוס, בינוי 32 קומות, מפלס מי תהום. צריך לנתק מהמבנה הקיים, המשרדים פעילים, ואנשים עובדים לאורך כל העבודות, מקבלים תלונות על רעשים, של רעידות ועוד. פיתחנו אמצעי ניטור, הותקן על גג ב הבניין כלי ניטור רעשים ובבניין  לניטור רעידות, קיבלנו התראות ונעצרו העבודות".

המפגש שערך מרכז הנדל"ן בקמפוס של חברת גב-ים באזור התעסוקה של הרצליה פיתוח (מרכז הנדל"ן) המפגש שערך מרכז הנדל"ן בקמפוס של חברת גב-ים באזור התעסוקה של הרצליה פיתוח (מרכז הנדל"ן)

דניאל פרשה שותף עמית בדוד מהנדסים: "מדובר בפרויקט ברחוב המשכית, שהיה מפעיל חמצן. בגדול יש אזור שאותו הורסים ומרימים את המגדל. יש לנו חניון, מעבדות, MPR, משרדים וכל מה שהלקוח דורש, יש גרעין מרכזי על עמודים. יש לנו בניין קיים, שרוצים לבנות לידו. אופציה ראשונה זה להרים בניין גבוה, אני מוגבל בגובה אבל יש זכויות שאני רוצה לנצל. לכן עלה רעיון לרחף מעל הבניין הקיים, מה שגרם לנו ללא מעט צרות. יש לנו מרכז כובד שגורם לתזוזה. בצד השני הבניין מתרחב, מרכזי כובד משתנים ורוצים ללכת לכיוון השני. המצב סטטי, הבניין רוצה לזוז 7 סנטימטרים. אני רוצה ליישר את הבניין, נעשו כמה פתרונות, הפתרון הראשון הוא דריכה של הגרעין, חלק מהגרעין נדרך לגובה של הקיר,  פתרון שני הוא הקטנת תזוזות".

סעיד אבו פרך, יועץ הנדסי באיטונג, הסביר על יתרונות המוצר: "עמידות גבוהה באש, עמידה של 3 שעות באש, חוזק רב מאוד, אפשר להשיג את כל סוגי הגמרים, חוזק מחיצה ומשקל קל, כששני פועלים יכולים להרים את הבלוק בלי עבודת מנוף. מדובר במרכיבים פשוטים המשחררים עבודה עם המנוף, ולא צריך הרבה פועלים. ברעידת אדמה הפיר מתוכנן לקרוס לתוך עצמו וחדר המדרגות ממשיך להיות בטוח".


כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!

תגובות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }}{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.writer }}{{ reply.date_parsed }}
הראה עוד
תגיות:דניהרונן גינזבורגאפלגב יםהרצליה פיתוחאיטונגToHa2אחים מרגולין

 
מחפש...