רשות המסים: הורים לבעל מוגבלות זכאים לרכישת דירה נוספת במס רכישה מופחת, ובלבד שתשמש אותו

ההקלות שפרסמה רשות המסים כוללות אפשרות של הורי קטין לרכוש דירה על שמם במס רכישה מופחת אם הדירה משמשת את הקטין הנכה, כשכיום הדירה חייבת להיות על שם הקטין. ההקלה גם תינתן לנכה ישר בעת רכישת דירה, בלי שהוא צריך להוכיח כי הוא משתמש בה למגורים

שיתוף הכתבה
מנהל רשות המסים שי אהרונוביץ (דרור סיתהכל)מנהל רשות המסים שי אהרונוביץ (דרור סיתהכל)

רשות המיסים פרסמה השבוע הוראת ביצוע מקלה בשורה של נושאים הקשורים למס רכישה מופחת עבור נכה, עיוור, נפגע או בן משפחה, ובראשן אפשרות של הורי קטין לרכוש דירה על שמם במס רכישה מופחת אם הדירה משמשת את הקטין הנכה, במקום המצב עד כה, שהדירה הייתה צריכה להיות רשומה על שמו. ההקלה מותנית באישור בית המשפט. הקלה זו תקפה גם למשפחות פסולי דין (מי שנזקקים לאפוטרופוס) שאינם קטינים.

מס הרכישה המופחת לנכה עומד על 0.5% בדירה יחידה מעל 2.5 מיליון שקל. עבור דירה במחיר הנמוך מ-2.5 מיליון שקל, לא ייגבה מס כלל על תשלום של עד 1,978,745 שקל, ועבור רכיב התשלום שמעל זה ישולם חצי אחוז מס.

הוראת הביצוע שפרסמה רשות המסים למס רכישה מופחת 

במסגרת הוראת הביצוע הדגישה הרשות כי אוכלוסיית הזכאים כוללת גם מי שרכש את דירתו לאחר גיל פרישה אם נקבעה לו נכות של 75% לפני הגיעו לפרישה, וכן בעלי נכות תפקודית שנמנע מהם לשוב לעבודתם. כמו כן ההקלה מתרחבת גם לידועים בציבור וגם למי שבן משפחתו נספה בהם האלמנה, גם אם נישאה בשנית וליתומיו עד גיל 50. ליתומים משני הוריהם אין מגבלת גיל.

עוד על פי ההוראה, ההקלה תינתן לנכה ישר בעת רכישת דירה למגורים (בניגוד לקרקע) בניגוד למצב כיום שבו הנכה צריך להוכיח כי הוא משתמש בדירה למגורים. עם זאת, אם יימצא כי הוא אינו משתמש בה למגורים, תתוקן השומה.

לדברי עו"ד איתן רקלין ממשרד מאיר מזרחי עם א.רפאל, "יש לברך את רשות המיסים על פרסום הוראת ביצוע מקלה בשורה של נושאים חשובים בכל הקשור למס הרכישה המופחת לנכים ברכישת דירת מגורים על ידם לצורך מגוריהם. החל מההקלה ביחס להורי קטין נכה, שיהיו זכאים להקלה במס רכישה (בשיעור מופחת של 0.5% עם הקלות נוספות לדירה יחידה בשווי של עד 2.5 מיליון שקל), גם אם רכשו את הדירה על שמם ולא על שם הילד הנכה, וכן, בהרחבה של ההקלה הזו גם להורים שרכשו דירה עבור ילד פסול דין שהוא בגיר.

עו"ד איתן רקלין (באדיבות משרד מאיר מזרחי)עו"ד איתן רקלין (באדיבות משרד מאיר מזרחי)

"בנוסף, מתן ההטבה במס רכישה לא רק לבן זוג הנשוי לנכה, אלא גם לידוע בציבור של הנכה. ההוראה מחדשת לא רק בהקשר להקלה במס רכישה, אלא גם ביחס להתנהלות מול רשויות המס בקשר עם בקשת ההקלה. כך למשל, הרשות אימצה יחס שונה וחיובי כלפי נכים במקרים בהם הם רכשו דירה לצורך מגוריהם וטרם קיבלו את הדירה לחזקתם.

"עד היום, במקרה כזה היו מוציאים לנכה שומה בחיוב מלא ומקפיאים את הפרש המס עד שיוכיח כי הדירה משמשת למגוריו. אולם, רשות המיסים שינתה את הגישה שהייתה נהוגה עד כה והיא קובעת כברירת מחדל כי יש לתת לנכה את ההקלה במס רכישה בהתאם לבקשתו, ורק אם יתברר כי הנכה לא עשה שימוש בדירה למגוריו תתוקן השומה. ההקלות במס רכישה יינתנו גם לבן משפחה של חייל שנספה, גם אם אלמנת החייל נשאה בשנית לאחר פטירתו, וכמו כן ליתומיו, עד הגיעם לגיל 50"


כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!

תגובות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }}{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.writer }}{{ reply.date_parsed }}
הראה עוד
תגיות:רשות המסיםמס רכישההקלות מס

 
מחפש...