בעלי הקרקע הרוויחו: פתיחתו מחדש של המכרז בקריית אריה הניבה הצעה גבוהה בכ-3 מלש"ח

התנגדות חלק מבעלי הקרקע למכירתה ליזם גיל קטה תמורת 22.15 מלש"ח במסגרת הליך כינוס הנכסים מניבה להם פירות ראשונים, זאת עם קבלת הצעה חדשה ע"ס 25.1 מלש"ח מחברת שהב השקעות. בעוד כשבועיים תיערך התמחרות בין השניים, יחד עם בראשית כוזהינוף, בהליך שעשוי להביא למחיר גבוה אף יותר. במגרש זכויות לכ-17 אלף מ"ר בייעוד תעסוקה

שיתוף הכתבה
הקרקע באזור התעשייה קריית אריה בפתח תקווה (מתוך ההזמנה להצעת הצעות לרכישת הזכויות במקרקעין) הקרקע באזור התעשייה קריית אריה בפתח תקווה (מתוך ההזמנה להצעת הצעות לרכישת הזכויות במקרקעין)

פתיחתו מחדש של מכרז לרכישת קרקע בקריית אריה בפתח תקווה במסגרת הליך כינוס נכסים, צפויה לשאת פרי עבור בעלי הקרקע. כונס הנכסים עו"ד רן ברא"ז עדכן אתמול (ב') את בית משפט השלום בפתח תקווה, כי במסגרת פתיחתו של המכרז מחדש בהתאם להחלטת בית המשפט בנושא, התקבלו שתי הצעות, אשר הגבוהה בהן היא הצעתה של חברת שהב השקעות בבעלות אברהם שהב, אשר הציעה עבור הקרקע 25.1 מיליון שקל. מדובר בהצעה הגבוהה בכ-3 מיליון שקלים מזו של היזם גיל קטה שהוכרז כזוכה במכרז המקורי שנחתם במאי האחרון עם הצעה של 22.15 מיליון שקל.

עוד עדכן עו"ד ברא"ז את בית המשפט כי בראשית כוזהינוף הציעה אף היא הצעה, הנמוכה ממחיר המינימום במכרז החדש, שעמד על 25 מיליון שקל. לאור תוצאות המכרז המחודש זומנו שלוש המציעות לדיון ב-13 בנובמבר לצורך תהליך התמחרות. שטח המגרש שלגביו פורסם המכרז עומד על 2.68 דונם, ובו זכויות לבניית מבנה תעסוקה בן 14 קומות ו-17,000 מ"ר. הקרקע ממוקמת מצפון לפארק אבנת, בין רחוב הרב מלכה משה לרחוב בזל.

בינואר 2024 מונה עו"ד רן ברא"ז לכונס נכסים של הקרקע בעקבות בקשה של הבעלים לפירוק שיתוף של הקרקע. בין בעלי הקרקע ניתן למנות את איש הנדל"ן עמוס לוזון, חברת דוגז, סוכנות פזגז ובעלי זכויות נוספים. במאי 2024, לאחר התמחרות שהתקיימה, הגיש ברא"ז לבית המשפט בקשה לאישור מכר ליזם גיל קטה, בעלי קטה גרופ, תמורת 22.15  מיליון שקל.

"היציאה למכרז בתקופה זו לא היתה נכונה"

אלא שכפי שחשף מרכז הנדל"ן לפני שבועיים, אותה בקשה נתקלה בהתנגדות מצד שניים מבעלי הקרקע, שטענו כי תוצאת המכרז נמוכה ואינה משקפת את שווי הקרקע הריאלי. טענותיהם של המתנגדים, באמצעות עו"ד שני יפה חיימזון, היו כי השמאות לא התחשבה באופן מספק במגמות הפיתוח והביקוש הגדל למגורים באזור. הם הוסיפו כי זהות הזוכה בהתמחרות, חברת בנייה ידועה ומובילה בעיר, מצביעה על כך שגם הזוכה הבחין בפוטנציאל הגבוה של הקרקע לשימוש עתידי למגורים.

ו"ד רן ברא"ז, עו"ד שני יפה חיימזון וגיל קטה על רקע קריית אריה בפ"ת (ט.ג.ב ניהול, אינגה אבשלום, נטע שני, investeam)ו"ד רן ברא"ז, עו"ד שני יפה חיימזון וגיל קטה על רקע קריית אריה בפ"ת (ט.ג.ב ניהול, אינגה אבשלום, נטע שני, investeam)


עוד נטען כי "היציאה להתמחרות בתקופה זו הייתה לא נכונה מלכתחילה, תקופה שבה כולנו ספגנו מכה קשה, בפן המשפחתי, הכלכלי והמדיני. תקופה זו עשויה להשפיע רבות על הליכי התכנון של הקרקע למגורים. בעת הזאת בעלי הזכויות צריכים לשמור את הקרקע בידיהם ולהמתין עד שתחלוף הסערה. במיוחד בתקופה זו בעלי הקרקע צריכים את הקרקע ואת הערך שהיא שווה. מכירה בהפסד עכשיו תפגע רבות בבעלי הזכויות". 

בעלי הקרקע הדגישו כי ההחלטה למכור את הנכס כעת, כאשר השוק עדיין מתאושש ממשבר הקורונה והמלחמה האחרונה, תביא לפגיעה משמעותית בשווי הקרקע ובערכה, וקראו לדחות את בקשת כונס הנכסים ולאפשר להם לשמור את הקרקע עד לסיום הליכי התכנון והפיתוח. מנגד טען ברא"ז שההצעות לא הגיעו לידיו.

בעקבות זאת, החליט בית משפט השלום בפ"ת כי המכרז נפתח מחדש, עם הצעת מינימום של 25 מיליון שקל כאמור.

עו"ד רן ברא"ז כונס הנכסים מסר: "בתום המועד אשר קצב כונס הנכסים הוגשו הצעות על ידי 3 יזמים: קטה, שהב וכוזהינוף. כונס הנכסים הודיע לבית המשפט כי הוא מבקש לקיים התמחרות בין המציעים. דיון בבקשה עתיד להתקיים בבית המשפט ביום 13.11.2024".


כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!

תגובות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }}{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.writer }}{{ reply.date_parsed }}
הראה עוד
תגיות:גיל קטהפתח תקווהכונס נכסיםמכרזקריית אריה

 
מחפש...